Da li agenti za nekretnine uvek rade u smeru interesa posredovanja u nekretninama radi zarade ili nekada imaju i druge motive?

Setićemo se da je, u prošlosti, kod nas tržište nekretnina bilo “šaroliko” – osim onih profesionalnih i odgovornih agenata za nekrentnine bilo je i onih drugih… Ali dobro kako kažu stari ljudi “u svakom žitu ima kukolja”.

E pa tako je i jedan agent za nekretnine iz Nju Džersija, zloupotrebio svoj posao i kuću koju je trebalo da proda, koristio u privatne svrhe. Naime, povećavao je cenu kuće kako bi oterao kupce a kuću koristio da bi se sastajao sa svojom ljubanicom (isto agent za nekrentine).

Porodica iz Nju Džersija, unajmila je agenciju za nekrentine da bi prodali kuću. U jednom trenutku su pregledali snimke sigurnosnih kamera iz kuće i imali su šta da vide. Agent za nekretnine i njegova koleginica su u kući imali ljubane sastanke.

Porodica je tužila i agente  i agenciju zbog kršenja poverenja i neispunjavanja obaveza navedenih u sklopljenom ugovoru, i traže odštetu zbog kršenja ugovora, upada na njihovo imanje i drugih tačaka optužnice.

Agenti za nekrentine su, naravno ostali bez posla.