Donet o legalizaciji objekata i zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnost

U četvrtak poslanici u Skupštini Srbije su bili vredniji nego inače, pa su izglasali čak 12. novih zakona. Između ostlih i zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i zakon o legalizaciji objekata.

Mi nećemo komentarisati nove zakone, samo ćemo Vam dati mogućnost da lakše dođete do njih – samo kliknite na link u daljem tekstu.

– uređuju se uslovi i način obavljanja posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti , kao i nadzor nad primenom ovog zakona. Zakon stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije” osim odredaba člana 11. koje se primenjuju po isteku 12 meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona i odredaba čl . 4 – 10. i člana 13. koje se primenjuju po isteku 18 meseci od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti – link

Zakon o legalizaciji objekata – link

Ovim zakonom uređuju se uslovi , postupak i način legalizacije objekata , odnosno delova objekta izgrađenih bez građevinske dozvole , odnosno
odobrenja za izgradnju , uslovi za izdavanje upotrebne dozvole , kao i druga pitanja od značaja za legalizaciju objekata. Zakon stupa na snagu prvog dana od objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”