Međunarodni investicija “Investexpo” i u Novom Sadu od 29. do 31. oktobra

Svoje učešče najavili su predstavnici gradske i opštinske uprave Mađarske, Republike Srpske, Rumunije i Hrvatske i naravno, lokalnih samouprava naše zemlje saopšteno je iz Novosadskog sajma. Ovaj sajam se održava osmi put i ove godine će biti medjunaradnog karakreta.

U tri dana, koliko sajam traje, učesnici će promovisati investicione projekte radi privlačenja stranog i domaćeg kapitala i ubrzanog privrednog razvoja.

Dani energetike omogućavaju predstavnicima energetskih subjekata, lokalnih samouprava i privrede da saznaju pozitivne primere iz prakse kako bi buduće investicije u energetski sektor mogli da ostvare na najbolji način. Posebna pažnja biće posvećena oblasti energetske efikasnosti. Na programu prvoga dana Dani energetike  predviđena je konferencija na temu “Energetska efikasnost — obaveze i šanse”, drugi dan “Energija i agroprocesing” i poslednjeg dana održaće se Okrugli sto “Predstavljanje investicionih projekata lokalnih samouprava i finansiranje”.  Govoriće i predstavnici Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva i urbanizma, Inženjerske komore Srbije, Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost, Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad.

Radno vreme sajma biće od 10 do 17 časova, ulaz je besplatan.