Nema sistemske greške u decembarskim računima – urađena kontrola

Privredno društvo “EPS snabdevanje” izdalo je danas saopštenje da je urađena kontrola decembarskih i da su tačno obračunati, da nije bilo sistemskih grešaka. Pojedini potrošači dobili su veće račune za struju, jer je potrošnja u decembru u Srbiji bila za 20 odsto veća u odnosu na novembar prošle godine.

snabdevanje objašnjava povećanje iznosa na računu u dinarima nije direktno srazmerno povećanju potrošnje u kilovat-satima, jer je iznos koji kupac treba platiti uslovljen zonskim načinom obračuna. I minimalno povećanje potrošnje nekog kupca može dovesti da kupac iz zelene zone pređe u plavu ili crvenu, što povećava iznos računa. Tarifnim sustavom određeno je da se rastom potrošnje u kilovat-satima iznos računa za električnu energiju povećava progresivno.
Istorijski podaci o potrošnji po mesecima ukazuju da je potrošnja u decembru uvek značajno veća u odnosu na novembar. Na povećanje potrošnje utiču i verski i državni praznici kada se već tradicionalno beleži veća dnevna potrošnja.
Povodom saopštenja NOPS, “Elektroprivreda Srbije” uverava kupce da neoverena brojila nisu automatski i neispravna i da ne mogu biti razlog većih računa za električnu energiju. Čak i ako brojilo nije ispravno rad mehanizma se usporava i brojilo očitava manju potrošnju. Kupci koji sumnjaju u tačnost merenja mogu se obrate Direkciji za mere i dragocene metale, koja je jedina nadležna utvrditi tačnost rada mernog uređaja.
Svaki kupac ima pravo na reklamaciju ukoliko sumnja u ispravnost računa za električnu energiju, jer uvek postoji mogućnost da dođe do greške. Reklamacija se vrši na šalteru distribucije koji su i jedino mesto za utvrđivanje osnova za reklamaciju.