– Novi grad – novi projekat

Na crnogorskom poluostrvu Luštica u opštini Tivat poćinje novog grada od milijardu evra

Jedan švajcarski investitor se odlučio da počne izgradnju novog turističkog naselja u opštini Tivat. Po planu bi trebalo da sadrži sedam hotela sa 1200 soba, 1500 stanova, golf tereni i drugi turistički sadržaji. Prošle nedelje je obeležen početak radova na izgradji prve od dve marine.

Ceo projekat pod nazivom “Lušnica bej” vredan je više od milijardu evra. Prva marina trebalo bi da bude završena do 2016. god. i koštaće oko 30 miliona evra. A kako je saopšteno do sada je prodato 120 kuća i vila. U ovom projektu po dogovoru investitora i vlade Crne Gore, Crna Gora ima 10 odsto vlasništva.

Istovremeno u Kumboru kod Herceg Novog počinju pripreme za izgradju novog grada “One & Only” jedinstven u Evropi, čiji je investitor azerbejdžanska kompanija. Vrednost ovog projekta je procenjena na oko 500 miliona evra.

Izgradnjom ovih a i drugih naselja Crna Gora treba da postane turistička destinacija “visoke klase”.

Po završetku započetih projekata u Crnoj Gori očekuje se da će ovi turistički projekti zaposliti više desetina hiljada ljudi, što će biti od velikog značaja za mlade a i za ekonomsku egzistenciju zemlje.